Een goed bedrijf heeft een tevreden klant

Elk bedrijf kan zich op deze website aanmelden. Door middel van referenties en projecten kunnen bedrijven laten zien wat hun ervaring is. Dit geeft u een goed beeld of dit bedrijf kan leveren wat u zoekt. Daarnaast kunt u bij voorbeeldwoningen bekijken wat de ervaringen van andere huiseigenaren zijn met de diverse bedrijven. 

 

Maatwerkadvies

Een maatwerkadvies is een energieprestatie advies voor eigenaren van bestaande woningen. Een adviseur komt bij je thuis en kijkt naar de isolatie van het dak , gevels en vloeren en naar de installaties voor verwarming, ventilatie en warm water.

Een maatwerkadvies is een uitgebreid energieadvies dat aansluit op de situatie van de bewoners. Het houdt rekening met maatregelen die in jouw situatie effectief zijn. Het advies bekijkt of combinaties van maatregelen elkaar niet in de weg staan en kijkt naar bouwfysische factoren als vocht en binnenluchtkwaliteit. De adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, de investeringen en op welke termijn u deze investering kunt terugverdienen.

Een goed advies levert zijn investering dubbel en dwars op.

 

Hoe werkt het?: 

Samenhang
Een woning ademt, wisselt warmte uit met de omgeving en bestaat uit delen die samenwerken om verschillende woonfuncties te vervullen. Renovatie van één onderdeel heeft daarom waarschijnlijk ook gevolgen voor andere onderdelen van uw woning. Als je bijvoorbeeld dubbel glas plaatst, heeft dat ook effect op de ventilatie en het thermisch comfort in huis. Vaak krijgt iemand achteraf spijt als er een aantal kleine maatregelen zijn doorgevoerd. Het is belangrijk dat er voor een grondige renovatie ineens of een uitgesmeert over een aantal jaren gebasseerd worden op een stappenplan, zodat de maatregelen goed op elkaar kunnen worden afgestemd.

Samenwerken
De meeste woningen grenzen aan andere woningen. Dat betekent dat je bij een grote renovatie mogelijk moet samenwerken met de buren. Dat kan lastig zijn als je wensen en prioriteiten verschillen. Voordeel is dat een renovatie van meerdere woningen tegelijk effectiever en goedkoper is omdat veel kosten kunnen worden gedeeld. Daar komt bij dat sommige energiebesparende oplossingen veel voordeliger kunnen zijn op de schaal van een straat of woonblok. Het kan effectief zijn door in een vroeg stadium buren bij je plannen te betrekken.

Energiebesparing: 

Hoe beter een stappenplan doordacht wordt. Hoe hoger de energiebesparing die uiteindelijk behaalt wordt. Een maatwerkadvies is daar erg belangrijk bij.

Kosten: 

Een Maatwerkadvies energiebesparing kost tussen de 200 en 450 euro, afhankelijk van de betrokken adviseur en de omvang van je woning. Een tussenwoning is immers gemakkelijker en sneller te beoordelen dan een grote vrijstaande woning.

Verde Advies is gespecialiseerd in energieadvies en energielabels t.b.v. woning en utiliteitsbouw.

Werkgebied: Max. 50 km

BOS bouwadvies verzorgt complete bouwprocessen voor ondernemers en particulieren. Wij ondersteunen ontwikkelaars, gebruikers en beheerders van bedrijfsgebouwen bij alle bouwkundige zaken.

Koele Bouw en Energie is een jong bouwkundig adviesbureau dat zich richt op energiebesparing en verbetering van uw wooncomfort.

Werkgebied: Max. 50 km

NidisAdvies is een onafhankelijk adviesbureau wat gespecialiseerd is op het gebied van energiebesparing in woningen en utiliteitsgebouwen, comfortabel wonen en werken, milieuvriendelijk (ver)bouwen

Werkgebied: Max. 80 km

spouwmuurisolatie vloerisolatie dakisolatie isolatieglas zonnepanelen