Meer informatie energieadviesgesprek

Als u voor een Energieadviesgesprek in aanmerking wilt komen, kunt u het aanvraagformulier invullen. Hieronder vindt u meer informatie over het energieadviesgesprek. 

Wat kunt u verwachten?
De adviseur neemt één uur de tijd om in een verkennend gesprek op uw vraag (of zorg) in te gaan. Dat kan een algemene vraag zijn, zoals ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘welke mogelijkheden zijn er?’, ‘wat gaat ’t me kosten?’ of een specifieke vraag over materialen, bedrijven of bijvoorbeeld het vergelijken van offertes.
Daarna ontvangt u een schriftelijke samenvatting per e-mail van de belangrijkste punten van het gesprek - natuurlijk inclusief voor uw situatie handige contacten en informatie over subsidies.
Let op! U ontvangt géén energiebesparingsberekening (ook wel maatwerkadvies genoemd) of energielabel. Deze kunt u desgewenst wel bij de adviseurs zelf aanvragen.
Doel van het Energieadviesgesprek is om u te helpen een goede keuze te maken voor uw eigen situatie met behulp van de jarenlange ervaring van de onafhankelijke energieadviseur uit uw regio.

Hoe werkt het?

 • U vult het aanvraagformulier in en geeft daarmee uw keuze voor een energieadviseur in uw regio door. Kies bij voorkeur een adviseur op maximaal 10km afstand van uw woning.
 • De energieadviseur neemt telefonisch of per e-mail contact met u op voor het maken van een afspraak.
 • Na het Energieadviesgesprek ontvangt u per e-mail een samenvatting van de belangrijkste punten van het gesprek (ca. 3 A4)
 • U ontvangt een factuur van €75,- (incl. btw) van Veluwe Duurzaam en een voucher.
 • U kunt met een gerust hart aan de slag met het energiezuiniger maken van uw woning.
 • Na ca. 4 weken ontvangt u een vragenlijst waarin u eventuele vervolgvragen kunt aangeven.
 • Als u binnen 18 maanden investeert in duurzame maatregelen bij een bedrijf krijgt u het bedrag van de voucher (€75) weer terug van Veluwe Duurzaam.

Wat kost het?
Het Energieadviesgesprek bij u thuis kost €75,- (incl. BTW). Het heeft een waarde van €150,-. Het overige deel wordt door gemeenten en bedrijven betaald, omdat zij het belangrijk vinden dat u goed geïnformeerd aan de slag gaat. De kosten voor het energieadviesgesprek ontvangt u retour na het nemen van duurzame maatregelen aan uw woning. Lees hieronder hoe dat kan.

Voucher verzilveren
De voucher die u na betaling ontvangt, kunt u verzilveren bij Veluwe Duurzaam. Dit gaat als volgt:
1. U dient binnen 18 maanden een duurzame maatregelen voor minimaal €750 te laten uitvoeren door een bedrijf.
2. Zodra u een kopie of scan van de aankoopfactuur naar Veluwe Duurzaam stuurt, ontvangt u de kosten voor het energieadviesgesprek weer terug.

Let op! Als u het adviesgesprek direct bij de adviseur aanvraagt, kan van deze regeling geen gebruik worden gemaakt. Uiteraard bent u vrij om met de adviseur afspraken te maken over specifieke wensen. Hij zal u dan informeren over de kosten.

Waarom een adviseur?
Ieder huis en iedere huiseigenaar is uniek. Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop. Er is bijvoorbeeld informatie beschikbaar via internet, maar niet alle informatie is betrouwbaar en soms tegenstrijdig of niet van toepassing op uw situatie. Een gesprek met een energieadviseur is handig omdat het u veel uitzoekwerk bespaart en wordt ook steeds noodzakelijker en gewoner. Daarnaast kan het zeer inspirerend zijn en u op ideeën brengen waar u nog niet aan gedacht had!
De adviseurs van Veluwe Duurzaam zijn onafhankelijk omdat zij geen belang hebben bij de verkoop van maatregelen.
De door de adviseurs uitgebrachte adviezen worden door Veluwe Duurzaam gebruikt voor kennisuitwisseling tussen de adviseurs en kwaliteitsverbetering.

Een energieadviseur...

 • is dagelijks met energie en gebouwen bezig en kan in korte tijd ‘tot de kern van uw vraag’ komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij uw persoonlijke situatie, wensen en budget.
 • kent de energiebesparingseffecten van maatregelen en kan deze inschatten
 • kent de mogelijkheden om met zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp duurzame energie te winnen en kan ook deze mogelijkheden inschatten
 • helpt u verspilling van uw investering te voorkomen
 • weet wat de effecten zijn op een gezond binnenmilieu en het wooncomfort, zoals geluid, voorkomen van schimmel en oververhitting van uw woning, enz.
 • let op financiële consequenties zoals beschikbare subsidies, terugverdientijd en waardevermeerdering van uw huis, enz.
 • heeft overzicht over voorbeeldprojecten in de regio en daarbuiten
 • heeft overzicht over de financiële regelingen (subsidies, enz.)
 • heeft overzicht over de verschillende producten en materialen

Wilt u in aanmerking komen voor een Energieadviesgesprek, vul dan het aanvraagformulier in.