Bostuin, Doornspijk

Beschrijving tuin
We hebben in onze bostuin verschillende maatregelen genomen. De regenpijpen zijn afgekoppeld We hebben een zwemvijver aangelegd met een rietveld. Driekwart van de tuin is niet betegeld en het terras heeft een natuurlijk afloop naar het rietveld zodat bij hoosbuien de regen daar naar toe stroomt. Er hangen nestkastjes en er zijn veel bij- en vlindervriendelijke bloemen.
Kenmerken
Aangelegd
2015
Afmetingen
75 m x 20 m
Tuininrichting
Compostbak , Waterdoorlatende verharding , Relief in de tuin , Zwemvijver
Dieren
Vogelbehuizing , Insectenhotel , Diervriendelijke beplanting
Water
Regenwaterafkoppeling , Regenwateropvang , Regenwatervijver , Open goot , Helofytenvijver
Eventuele website
Toekomstplannen
We willen het water uit het rietveld weer terug laten lopen in de vijver en daarnaast ook een leiding leggen naar het toeliet om dit water te gebruiken om door te spoelen.
  • Bostuin

Ervaringen
We zijn blij met onze tuin. We proberen de tuin zo in te richten dat we niet steeds hoeven te sproeien en de tuin ook bij droogte er nog leuk uit ziet. Water in de tuin is heel plezierig
Tips
Veel variatie van bloemen en planten zorgen voor vlinders en insecten in de tuin. Snoei niet alle planten in de herfst. De zaden zijn fijn voor vogels en in de winter als het vriest zien de bevroren planten er prachtig uit.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >