Klimaatvriendelijke bezoektuin in ’t Harde

Klimaatvriendelijke bezoektuin in ’t Harde

Tuin
Beschrijving tuin
In de tuin is aandacht besteed aan het opvangen van regenwater. De regenpijp is losgekoppeld van het riool en het regenwater kan via een gootje (gemaakt van dakpannen) naar een wadi in de tuin stromen. Een wadi is een verlaagd deel in de tuin. In de tuin is er een goede balans tussen betegelde en niet-verharde delen van de tuin. Voor de niet-verharde delen zijn schelpen en boomschors gebruikt. Door deze aanpassingen kan de tuin drogere periodes beter doorstaan en voorkom je dat er te veel water in het riool komt bij hoosbuien en wateroverlast veroorzaakt in de straat. Van eigen bodem In de tuin staan planten en struiken die van nature in Nederland thuishoren. Deze zijn beter voor insecten. Veel ‘doorgekweekte’ planten geven vaak geen nectar of missen geuren. Er is een leuke combinatie gemaakt met eetbare planten, waardoor de bewoners kunnen genieten van eten uit eigen tuin.
Kenmerken
Aangelegd
2020
Afmetingen
50m2
Tuininrichting
Compostbak , Waterdoorlatende verharding , Relief in de tuin
Dieren
Drinkwatergelegenheid , Diervriendelijke beplanting
Water
Regenwaterafkoppeling , Regenwateropvang , Regenwatervijver , Wadi
Toekomstplannen
Ervaringen
De tuin oogt erg gezellig. Het hele jaar door staan er bloemen in bloei. De grond houdt meer water vast dan voorheen. En oogt daardoor altijd groen en fris. De tuin is onderhoudsvriendelijk en vraagt weinig onderhoud.
Tips
Belangrijk is wel dat onkruidrijke grond wordt afgegraven. Het eerste jaar koste het nog wat werk om al het onkruid tijdig te verwijderen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >